Vorige Volgende
  • Bekijk grotere afbeelding

Een droom wat uitkomt: Vaandeldrager tijdens Ajax – FC Twente.

De droom van een echte Ajacied is natuurlijk het veld op mogen waar jou helden ook staan. Via de supportersvereniging van Ajax word dit mogelijk gemaakt doordat je je op kan geven voor vaandeldrager. Dit houd in dat je met een vlag ,van Ajax of de tegenstander op dat moment, voor de spelers uit het veld op mag lopen.

Unisex Zwart Regenlaarzen 39 Maat Vidaxl Bw5SqUS Unisex Zwart Regenlaarzen 39 Maat Vidaxl Bw5SqUS Unisex Zwart Regenlaarzen 39 Maat Vidaxl Bw5SqUS Unisex Zwart Regenlaarzen 39 Maat Vidaxl Bw5SqUS Unisex Zwart Regenlaarzen 39 Maat Vidaxl Bw5SqUS Unisex Zwart Regenlaarzen 39 Maat Vidaxl Bw5SqUS Unisex Zwart Regenlaarzen 39 Maat Vidaxl Bw5SqUS

Ik (Sanne 16 jaar) deed altijd mee met de prijsvraag om kans te maken om vaandeldrager bij Ajax te worden. Elke wedstrijd had ik weer de hoop dat ik uitgekozen zou worden. Vaak eindigde dit in een teleurstelling tot op die ene dag. Op 5 februari (2018) kreeg ik een mailtje van de Jonge Schare supportersvereniging met daarin dat ik geselecteerd was om vaandeldragen te zijn bij de wedstrijd Ajax-Twente die zondag. In deze mail stond allerlei informatie over hoe wij ons daar kunnen aanmelden en dat ik gekozen was als vaandeldrager met de vlag van Twente. Natuurlijk wil je het liefst lopen met de vlag van jou club, maar de gedachte dat je het veld op mag lopen en hierbij ook nog eens dicht bij de selectie mag staan maakt alles goed!

Ik herinner me de dag nog als gisteren. Ajax moest die middag om half 1 spelen tegen Twente. Ik was erg vroeg wakker en zat vol met adrenaline en spanning. Mijn vader en ik (want je mag ook nog eens 1 volwassene meenemen als begeleiding!) waren al vroeg in Amsterdam. De sfeer die dan al in Amsterdam heerst vind ik zelf altijd geweldig. echt een eén club, eén stad gevoel. Na een tijdje rondgelopen te hebben was het dan eindelijk tijd om ons te melden. Wij moesten ons melden aan de zijkant van de arena. Hier meldde niet alleen de vaandeldragers zich maar ook de ballenjongens en mascottes.  Wij werden netjes ontvangen door een hele aardige meneer (Erik) en gaf ons wedstrijd pasjes waardoor onze ouders alvast het stadion in konden en wij met Erik ons konden gaan voorbereiden.

Alle vaandeldragers volgden Erik naar de kleedkamers waar wij onze tassen konden dumpen. Het was op deze dag enorm koud waardoor wij onze jassen nog wel even nodig hadden! We liepen met Erik mee en gingen via de parkeer plaats, waar ook de spelers hun auto’s staan, naar de arena. Hier gingen wij oefenen met het strak houden van de vlag en de lijn waarin je moet lopen. Erik hielp ons hier erg goed in en zei dat wij vooral moesten genieten.

Nadat wij geoefend hadden gingen we met zijn allen naar de kleedkamer om ons om te kleden. Vol in Ajax tenue met Adidas schoenen liepen wij naar het veld. Hierbij kom je langs de spelerstunnel. Wij mochten hier wachten om de spelers op te zien komen voor de warming-up. Het gaafste was nog dat Joel Veltman ons gedag zei! Ik had de hoop om mijn held Donny van de Beek te zien maar die was op dat moment helaas niet in de tunnel, hij kwam als laatste aanrennen en had daardoor haast. Wij mochten de warming-up bekijken vanachter het doel waar André Onana aan het inschieten was. Voordat de spelers gingen inschieten hebben wij een foto gemaakt met alle vaandeldragers samen. Hierna gingen wij via de zijkant van het veld richting de dug-out om klaar te staan.

Dan start Bloed,Zweet en Tranen. Kippenvel ging door mijn hele lijf heen. Met een grote glimlach liep ik het veld op met het idee dat de selectie achter me liep waarbij ook Donny van de Beek. Op een gegeven moment sta je dan stil naast de selectie en kijk je om je heen. Dan zie je een overvol stadion met juichende fans en een top selectie naast je. Dit geeft je echt een geweldig gevoel en ik zou dit zo nog duizend keer willen doen.

Nadat we het veld weer afgelopen waren hebben wij ons omgekleed en zijn we naar de tribune gegaan om de wedstrijd te kijken vanuit vak 149 op de tweede rij. De wedstrijd eindigde in 2-1 voor Ajax met een goal van Lasse Schöne en Justin Kluivert. Een dag om nooit meer te vergeten!

Tekst Sanne Brouwer

Niels2018-09-04T21:36:53+00:004 september 2018|
Dames Jas Iii Regatta Connie Lime 1zPOOw